Facili2transform

Inzicht, proces en resultaat

Faciliteren

 
In het Latijn betekent Facili het eenvoudiger maken van dingen. Het doel van faciliteren is om de dialoog, communicatie, begrip en samenwerking tussen mensen in groepen te verbeteren. Om een beter proces en betere resultaten mogelijk te maken, speelt Simon de rol van facilitator. Simon heeft meer dan 20 jaar ervaring in het faciliteren en begeleiden van groepen en veranderingsprocessen. Hij heeft zijn kennis en expertise in meer dan 20 landen ingezet. De toegevoegde waarde van Simon in dit proces is zijn internationale ervaring en kennis van diversiteit en interculturele contexten.
 
Simon is een internationale expert en gecertificeerde professionele facilitator in;
 
* Het faciliteren van multi-stakeholderbijeenkomsten en processen
* Faciliteren van strategische planning en projectontwikkeling
* Training van facilitators
* Training van trainers  in het faciliteren en groepsbegeleiding
* Curriculumontwikkeling van trainingen
* Capaciteitsopbouw en organisatie ontwikkeling
* Faciliteren van communities of practice voor leren en kennisuitwisseling
* Monitoring, evaluatie en leren.
 
Sectoren: gezondheidszorg, onderwijs, landbouw en waardeketens, bedrijfsleven, water en sanitaire voorzieningen, sociale infrastructuur, jeugdontwikkeling, milieu en biodiversiteit, burgerbetrokkenheid en participatie van de burgers.

Klanten:
Academie van de zorgeconomie; Arbeiter Samariter Bund Griekenland; Belgische Technische Coöperatie (BTC); Vereniging van Waarschippers; Challenge Fund for Youth Employment; CTA - Assistentie in de landbouw; Ethiopean Social Accountability Program; Europese Unie (EEAS); Fair and Sustainable; Fair Climate Fund;  Forest Steward Council (FSC); Global Integrity Worldwide; Handicap Internationaal; ICCOenKerkinActie; IUCN; Provincie Frysland / Interreg Europa; Kulika Oeganda; National Deaf Children's Society; Nedworc Association; ReflACTION; VNG Internationaal; Verenigde Naties; Welthungerhilfe; Wereldbank; Witteveen + Bos; Worldhouse Wetten en vele andere projectorganisaties.

Landen
Albanië; Armenië; Wit-Rusland; Benin; België; Bosnië; Kroatië; Tsjechië; Egypte; Ethiopië; Duitsland; Frankrijk; Georgië; India; Kenia; Macedonië; Moldavië; Nederland; Nigeria; Palestina (Westelijke Jordaanoever); Roemenië; Slowakije; Sierra Leone; Zuid-Afrika; Zuid Soedan; Oeganda; Oekraïne; Zambia.

Behoefte aan een ervaren facilitator?

Heeft u behoefte aan een facilitator met een brede en interculturele ervaring om een workshop of strategische sessie te begeleiden,  neem contact op >>> Contact

Nieuws

Aftrap facilitatie strategische planning met de Gouden Cirkel van Sinek

Op de 13e November, 2018 faciliteerde ik de Kick off van een strategisch plannings traject bij een internationale milieu organisatie. Hierbij werkte ik vanuit de principes van de Sinek's Gouden Cirkel.

Lees meer nieuws in het nieuws archief

Quote Referentie

Facilitatie van participatieve video als aftrap in het maken van kunst

Door de inzet van participatieve video,  hebben we een geweldige tijd en leerervaring gehad in het verkennen van een responsieve creatieve aanpak samen met ons ArtofAgile-team. Jouw begeleiding bij het maken van de participatieve film speelde een sleutelrol in het verzamelen en creëren van verhalen over ‘het werk van de toekomst’. De korte film "Computer van de toekomst" die we produceerden, was niet alleen een resultaat van een participatief proces, de film was ook de start van een nieuw creatief traject in onze Bijutsu Obeya museum ruimte.

Ronald Teeuw, coördinator ArtOfAgile-netwerk