Facili2transform

Beter proces en resultaat

Faciliteren

 
In het Latijn betekent Facili het eenvoudiger maken van dingen. Het doel van faciliteren is om de dialoog, communicatie, begrip en samenwerking tussen mensen in groepen te verbeteren. Om een beter proces en betere resultaten mogelijk te maken, speelt Simon de rol van facilitator. Simon heeft meer dan 20 jaar ervaring in het faciliteren en begeleiden van groepen en veranderingsprocessen. Hij heeft zijn kennis en expertise in meer dan 20 landen ingezet. De toegevoegde waarde van Simon in dit proces is zijn internationale ervaring en kennis van diversiteit en interculturele contexten.
 
Simon is een internationale expert en gecertificeerde professionele facilitator in;
 
* Het faciliteren van multi-stakeholderbijeenkomsten en processen
* Faciliteren van strategische planning en projectontwikkeling
* Training van facilitators
* Training van trainers  in het faciliteren en groepsbegeleiding
* Curriculumontwikkeling van trainingen
* Capaciteitsopbouw en organisatie ontwikkeling
* Faciliteren van communities of practice voor leren en kennisuitwisseling
* Monitoring, evaluatie en leren.
 
Sectoren: gezondheidszorg, onderwijs, landbouw en waardeketens, bedrijfsleven, water en sanitaire voorzieningen, sociale infrastructuur, jeugdontwikkeling, milieu en biodiversiteit, burgerbetrokkenheid en participatie van de burgers.
 
Klanten
ICCOenKerkinActie, Wereldbank, United Nations, En Nu Online, De Verre Naasten, Belgische Technische Coöperatie (BTC), CTA, VNG International, Provincie Friesland en Interreg en vele andere projectorganisaties.
 
Landen ervaring:
Landen: Armenië, Wit-Rusland, Benin, Kroatië, Tsjechië, Ethiopië, Frankrijk, Georgië, Moldavië, Bosnië, Slowakije, Macedonië, Albanië, Kenia, Roemenië, Zuid-Afrika, Zambia, Palestina (Westelijke Jordaanoever) en Egypte.
 

Behoefte aan een ervaren facilitator?

Heeft u behoefte aan een facilitator met een brede en interculturele ervaring om een workshop of strategische sessie te begeleiden,  neem contact op >>> Contact

Nieuws

Documentaire 'Win by diversity' 
Van 1 tot 8 september 2018 nam ik deel aan Kino Berlino, dat deel uitmaakt van de Kino Kabaret-beweging. Daar produceerde ik met mijn team een ontroerende en boeiende documentaire over diversiteit en inclusiviteit. In deze documentaire 'Win by diversity' delen vijf Kino Kabaret-regisseurs en -artiesten uit vijf verschillende landen en drie verschillende continenten hun visie op diversiteit. Wat was hun eerste interculturele ervaring? Wat waren uitdagingen in interculturele samenwerking? En hoe hebben ze gewonnen van diversiteit. De documentaire geeft inzicht in de gevoelens, dilemma's en kansen van het werken met mensen met verschillende culturele achtergronden. Bekijk de trailer:

Lees meer nieuws in het nieuws archief

Quote Referentie

We passen video in ons M & E systeem toe!

Simon begon met het trainen van onze projectpartners in participatieve video. Verbazingwekkend, kreeg hij het voor elkaar om tijdens de eerste training, onze deelnemers te motiveren om 5 video’s van 5 minuten elk te produceren en werden deze video’s voor dialoog met de gemeenschap besproken over de verbeteringen, die in de dienstverlening van de gezondheidszorg werden bewerkstelligd. We waren allen onder de indruk van het empowerende effect van de participatieve video’s. Met Simon’s aanbevelingen, zijn we begonnen om de inhoud van de video’s in ons monitoring & evaluatie systeem (gedragsverandering en dienstverlening’s resultaten) te gebruiken. Lucia Nass, Social Accountability Expert – Hoofd Capaciteitsontwikkeling en Training, Ethiopia Social Accountability Program (ESAP2)